Porzeczkowy wieczór w Essence
19 października Przyjaciele Finlandii spotkali się w samym centrum stolicy, w Essence Cafe, na imprezie z cyklu Essence of Alkoteka, gdzie mogli degustować nowy alkohol segmentu premium – porzeczkową Finlandię. Już po raz kolejny Polacy jako pierwsi mogą poznać nową odmianę smakową Finlandia® Vodka, która na polski rynek została wprowadzona w październiku tego roku. Nowy wariant to idealne połączenie bogatego i świeżego smaku czarnej porzeczki oraz czystej, klasycznej wódki Finlandia.
Podczas spotkania w Essence Cafe odbył się profesjonalny tasting Finlandia® Blackcurrant Fusion prowadzony przez Dannego Undhammara. Danny przedstawił zgromadzonym w jaki sposób wytwarzane są nowe smaki. Opowiadał również o naturalności wszystkich składników Finlandii. Goście mogli spróbować wyśmienitych koktajli oraz potraw, inspirowanych nową, owocową propozycją marki Finlandia. Specjalne menu przygotowal Ray Bridgeford. Na gości czekał:
Marynowany łosoś Finlandia Blackcurrant, na blinach z gryczanej mąki z kwaśną śmietaną, siekaną cebulką i kawiorem z łososia
Marynowany renifer wędzony na zimno z ciepłym sosem chantrelle i lekką sałatką doprawioną sosem winegret z Finlandia Blackcurrant
Panierowany filet z bałtyckiego halibuta z sosem maślanym Blackcurrant serwowany z ziemniakami, śmietaną, cebulą i anchois
„Finlandia Dream” - Mus z malin i Finlandia Blackcurrant
Pierwsze opinie na temat nowego smaku są bardzo pozytywne i pozwalają przypuszczać, że trafi on w gusta konsumentów, a Finlandia® Blackcurrant Fusion może szybko dołączyć do grona najbardziej popularnych wódek smakowych w Polsce.
Maureen Brekka, Dyrektor Naczelna Finlandia® Vodka w swojej niedawnej wypowiedzi na temat nowego smaku powiedziała: „Dzięki popularności tego owocu, wierzymy, że Polscy konsumenci polubią naturalny zapach i smak Finlandia® Vodka”. My też wierzymy, że tak będzie!
LIBERTY GROUP