Marka poświadczona certyfikatem
Obostrzenia wewnętrzne i wysokie standardy dotyczące jakości i bezpieczeństwa produktów oraz ochrony środowiska i bezpieczeństwa pracy funkcjonują w Zakładach Mięsnych „Pekpol Ostrołęka” od lat. „Wdrożony i sprawienie funkcjonujący system zarządzania to dzisiaj wizytówka nowoczesnego przedsiębiorstwa.
Dlatego jeszcze bardziej cieszymy się, że otrzymanie certyfikatu przyczyni się do dalszego budowania wizerunku firmy innowacyjnej, stawiającej w swojej codziennej działalności na jakość.” – powiedziała Irena Mamińska pełnomocnik Zarządu ds. jakości Zakładów Mięsnych „Pekpol Ostrołęka”.
ISO 22000 to międzynarodowa norma definiująca wymagania w zakresie systemów zarządzania bezpieczeństwem żywności. Norma ta łączy powszechnie uznawane elementy za kluczowe w celu zapewnienia bezpieczeństwa żywności w całym łańcuchu dostaw. Obejmuje ona między innymi:
o interaktywną komunikację,
o zarządzanie systemami,
o kontrolę zagrożeń w zakresie żywności przez zastosowanie programów wymagań wstępnych i systemów HACCP,
o stałe udoskonalanie i uaktualnianie mechanizmów systemów zarządzania bezpieczeństwem żywności.
Pegasus Public Relations