Gouda z pieprzem i przyprawami

Drukuj
Ser plasterkowany gouda z pieprzem i z przyprawami to nowości produktowe SM MLEKPOL. Produkty opakowane są w wygodne opakowania typu otwórz-zamknij.

Spółdzielnia Mleczarska Mlekpol wprowadziła na rynek dwie nowości produktowe w segmencie serów: sery plasterkowane gouda z pieprzem oraz gouda z przyprawami o gramaturze 150 g, w wygodnym opakowaniu z funkcją otwórz-zamknij. Opakowania zbiorcze to displaye o zawartości 12 opakowań 150 g.


 
-Wzbogacenie naszej dotychczasowej oferty serów jest odpowiedzią na zmieniające się potrzeby rynku, ale także gusta smakowe konsumentów – informuje Ewa Gromadzka z SM MLEKPOL. –Ser Gouda jest najchętniej wybieranym przez Polaków gatunkiem sera, jednak dzięki bogatej ofercie rynku serów, klienci coraz  chętniej poszukują urozmaiceń smakowych, stąd nasz pomysł na nowe smaki sera – dodaje E.Gromadzka.

SM MLEKPOL należy do krajowych liderów w produkcja i sprzedaży sera. Oferuje  bardzo szeroką gamę  serów podpuszczkowych- zarówno typu szwajcarskiego, jak też holenderskiego, ale również ser typu  havarti i salami.  Sery MLEKPOLu produkowane są z mleka najwyższej jakości, charakteryzują się doskonałym smakiem i wyjątkową jakością. Oprócz serów plasterkowanych (o gramaturze 100, 150 i 1000 g) spółdzielnia ma w ofercie sery w blokach oraz kawałkach.

MLEKPOL to największa polska spółdzielnia mleczarska. Posiada około 40% udziału w krajowym rynku mleka UHT. Skupuje i przerabia 13% pozyskiwanego w kraju surowca. Najbardziej znane marki MLEKPOLu to Łaciate, Milko i Mazurski Smak. Spółdzielnię tworzy 12 zakładów w: Grajewie, Kolnie, Mrągowie, Sejnach, Zambrowie, Augustowie, Bydgoszczy, Sokółce, Dąbrowie Białostockiej, Radomiu, Zwoleniu i Gorzowie Wielkopolskim.
 
First Communications