Nowe przyprawy do ryb Galeo - aromatyczne i doskonałe potrawy na świątecznym stole

Drukuj
Tradycyjny polski stół wigilijny nie może obejść się bez potraw z ryb. Karp, śledź czy łosoś, jak w żaden inny dzień roku, nie smakują tak wspaniale i nie zachwycają różnorodnym sposobem przyrządzenia i wspaniałym aromatem. Specjalnie na tę okazję, marka Galeo przygotowała linię mieszanek przyprawowych najwyższej jakości, które pozwolą przywołać tradycyjny smak i prawdziwie świąteczny aromat rybnych dań.

W tegorocznej świątecznej ofercie Galeo znalazło się kilka kulinarnych propozycji na przyrządzenie smacznych dań z ryb:

Pierwsza – to śledź w marynacie korzennej, który w łatwy sposób można przygotować dzięki Przyprawie do Śledzi Korzennej Galeo. Ta mieszanka, będąca wyjątkowym połączeniem cynamonu, imbiru oraz goździków sprawia, że ryby nabierają słodko-korzennego smaku i wyrazistego aromatu. Przyprawa do śledzi korzenna Galeo to znakomity pomysł na to tradycyjne danie.

Druga propozycja to Przyprawa do Śledzi Pikantna Galeo. Mieszanka nadaje potrawie oryginalny, ciekawy smak, uzyskany dzięki połączeniu korzennych przypraw z suszonymi pomidorami. Aby podkreślić to wyjątkowe połączenie składników – przypraw i suszonych pomidorów, kompozycję zaostrzono papryczką chili. To właśnie ona rozgrzewa i sprawia, że śledzie zyskują wyrazisty smak i aromat, który zadowoli nawet najbardziej wymagającego smakosza. Dodatkowo chili pobudza procesy trawienne i wzmaga apetyt. Przyprawa idealnie nadaje się również do potraw z owoców morza, ryb, ostrych sosów i warzyw.

Trzecią propozycją jest przygotowanie ulubionego dania rybnego w bukiecie mieszanek przyprawowych Galeo przeznaczonych do potraw z ryb. Orzeźwiający aromat bazylii, tymianku i natki pietruszki oraz wyrazisty smak gorczycy, czosnku i imbiru, zawarty w Przyprawie do Ryb Galeo, jest idealną propozycją dla każdego miłośnika tradycyjnych, polskich dań.
Harmonijne połączenie skórki cytrynowej, pieprzu, kurkumy i oregano, które składają się na Przyprawę do Ryb Cytrynową Galeo, nadają ulubionym potrawom z ryb wyrazisty i soczysty smak.


Produkty Galeo:

Przyprawa do Śledzi Korzenna Galeo 18 g
O wyjątkowym charakterze tej mieszanki decyduje kompozycja cynamonu oraz goździków, które w połączeniu z zielem angielskim, liśćmi laurowymi oraz czarnym pieprzem i imbirem tworzą idealną przyprawę o słodko-korzennym smaku. Ta mieszanka doskonale komponuje się ze śledziami przyrządzanymi w oleju lub w zalewie octowej.
Rekomendowana cena na półce – 1,09 zł

Przyprawa do Śledzi Pikantna Galeo 18 g

Na pikantny smak i wyrazisty aromat tej mieszanki wpływają w pierwszym rzędzie gorczyca, chilli, papryka, imbir i pieprz czarny, które w połączeniu z suszonymi pomidorami, cynamonem, cukrem , zielem angielskim, goździkami i kminkiem, tworzą mieszankę przyprawową podkreślającą smak i aromat przyrządzanych śledzi. Przyprawa idealnie komponuje się ze śledziami w oleju i w zalewie octowej
Rekomendowana cena na półce – 1,09 zł

Przyprawa do Ryb Cytrynowa Galeo 20 g

Sekret smaku tej docenianej przyprawy tkwi we właściwej proporcji pieprzu, czosnku i skórki cytrynowej, które, w połączeniu z kurkumą, koperkiem i oregano, tworzą niepowtarzalną kompozycję, idealnie podkreślającą smak rybnych potraw.
Rekomendowana cena na półce – 1,09 zł

Przyprawa do Ryb Galeo 20 g + 20 % Gratis

O aromatycznym zapachu i doskonałym smaku tej mieszanki decyduje połączenie bazylii, natki pietruszki, i tymianku oraz czosnku, imbiru i gorczycy.
Rekomendowana cena na półce – 1,09 zł

Przepisy Galeo:
Śledzie korzenne
W OCCIE
Składniki:
5-6 filetów śledziowych
1 średnia cebula
1,5 szklanki wody
½ szklanki octu 10%
1 łyżka Przyprawy do śledzi korzennej Galeo
Sposób przygotowania:
Śledzie wymoczyć, osuszyć, pokroić i ułożyć w słoiku. Przykryć pokrojoną w plasterki cebulą. Ocet i wodę wlać do garnka, dodać Przyprawę Galeo i zagotować. Zalać śledzie przestudzoną marynatą. Odstawić w chłodne miejsce na 2-3 dni. Marynatę można udekorować dodając gałązki świeżego rozmarynu, goździki lub ziarenka kolorowego pieprzu.

W OLEJU
Składniki:
5-6 filetów śledziowych
2 średnie cebule
2 szklanki oleju słonecznikowego
3 cytryny
2 łyżki Przyprawy do śledzi korzennej Galeo
Sposób przygotowania:
Śledzie wymoczyć, osuszyć i pokroić na ok. 5 cm kawałki. Cebule drobno posiekać, przelać na sicie wrzątkiem i ostudzić. Cytryny obrać ze skórki i pokroić w plasterki. W naczyniu układać warstwami: cytryny, cebulę i śledzie. Każdą warstwę posypać Przyprawą Galeo. Zalać olejem. Odstawić w chłodne miejsce na min. 2-3 dni.

Kamis